In elke woning is één rookmelder aanwezig; in de penthouses zijn 3 (gekoppelde) melders aanwezig.
HET KLINKEN VAN HET ALARMSIGNAAL VEREIST UW ONMIDDELLIJKE AANDACHT EN REACTIE.

Controleer of er een groen lampje brandt op de afdekking.
Houd de Test-knop 10 seconden ingedrukt en controleer of het alarm klinkt. Hiermee wordt de werking van de sensor, elektronica en claxon getest. Het alarm stopt als de knop wordt losgelaten. Het indrukken van de Test-knop simuleert rook en is daarom de beste manier om te controleren of de melder correct werkt.
Penthouses met doorgekoppelde melders - Test de eerste melder door de Test-knop 10 seconden ingedrukt te houden. Nadat de eerste claxon klinkt moeten alle melders binnen 10 seconden klinken. Na het loslaten van de Test-knop, stopt de plaatselijke claxon direct en blijven de doorgekoppelde melders nog 3-4 seconden klinken. Deze functie is een geluidsverificatie dat de doorkoppeling in orde is. Controleer alle andere melders op dezelfde manier.
3. de batterij-functie controleren:
Controleer de werking van de back-up batterij minimaal eenmaal per jaar als volgt:
- Schakel de netvoeding uit op de verdeelkast en controleer of het groene indicatorlampje nu knippert (1 keer knipperen per 48 seconden) om aan te geven dat de melder nu op de reservebatterij loopt.
- Houd de Test/Hush-knop (test-/onderdrukkingsknop) gedurende 10 seconden ingedrukt en controleer of de claxon goed te horen is.
- Controleer de melder gedurende 3 minuten op storingspiepjes en/of knipperende gele led. Zodra er storingspiepjes of een knipperende gele led worden waargenomen dient u contact op te nemen met Thuisvester.
- Schakel de netvoeding weer in op de verdeelkast.
De batterijen in de rookmelder zijn niet te vervangen. Bij lege batterijen dient de gehele rookmelder vervangen te worden door Thuisvester.
In de parkeerkelder is een brandmeldinstallatie aanwezig die in geval van nood een ontruimingsalarm laat horen (in toonhoogte variërend geluid). Dit alarm is in eerste instantie uitsluitend bedoeld om de parkeerkelder en de bergingen zo snel mogelijk te verlaten wegens een brand of wegens koolmonoxide-ophoping (giftig gas) in de parkeerkelder. Mogelijke uitbreiding van de brand en/of de koolmonoxideophoping kan aanleiding zijn voor een complete ontruiming van het complex.
