Verzekeringen

Woningeigenaar Thuisvester heeft voor het gehele complex een opstalverzekering afgesloten, daarmee is het complex (het bouwkundige deel met alles dat daarbij hoort) verzekerd tegen schade door brand, bliksem, storm en overstroming.
Elk nieuwe huurder van een woning in het complex zal, vaak al voor de verhuizing, een inboedelverzekering (of woonverzekering) hebben afgesloten. Daarmee zijn alle losse spullen in het huis en op het balkon/terras verzekerd.
Maar wat als u als huurder ook aanpassingen in de woning laat aanbrengen, zoals het plaatsen van een douchewand, een wastafel vervangen door een badmeubel of als u extra keukenelementen met een aanrechtblad laat plaatsen voor een rianter gebruik van de keuken? Dan kunt u niet alleen volstaan met een inboedelverzekering omdat het geen losse spullen zijn en u kunt ook niet terugvallen op de opstalverzekering van Thuisvester omdat de voorzieningen niet in opdracht van de eigenaar zijn aangebracht.
U hebt dan een aanvullende verzekering nodig, een zogenaamde eigenaarsbelang-verzekering. Neem contact op met uw verzekeraar om de dekking te regelen.

Reacties zijn gesloten.